kLiK TaU!!!

Monday, December 20, 2010

pilihan tempat melansungkan perkahwinan di Seremban

setelah membuat survey..terdapat beberapa tempat yang sesuai yang mana bergantung juga kepada budget anda. proses survey ini dibuat sendiri oleh saya n en amy.antaranya :

HOTEL :
a) Hotel royale bintang (harga utk malay wedding RM68+ + per head)
    seyes wedding kat sini cantik, kalo berminat boleh hubungi en Edward lim 06-7666243
b)Allson klana resort (harga utk malay wedding start dari RM58+ + )
   pon cantik dewan die

DEWAN :
a) Dewan MPS (sewa siang RM150 per jam. mlm RM250 per jam, tapi kne ambil skali dgn meja n kerusi kalo majlis 5-6jam total dalam 2k  keatas la..
b) Dewan pusat dakwah islamiah paroi (sewa dlm RM800) utk skali majlis tp kne ambil katering yang telah ditetapkan.

29 comments:

  1. hi dear, i terjumpa blog u..nak tanya, u tau x how much pusat dakwah paroi punya harga for catering? i plan nak sewa dewan tu..thank you dear

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga katering kne bincang dgn zami katering..

      Delete
  2. dewan pusat dakwah telah penuh ditempah dari June 2011 sehingga disember 2011 untuk semua majlis persandingan hari sabtu & ahad.

    ReplyDelete
  3. jarjar : kalo xsilap dari RM13 per head..tp tu boley bincang kot ngn caterer die
    anony: tq 4 sharing info tu :)

    ReplyDelete
  4. salam,boleh saya tahu dewan ini boleh menempatkan berapa orang?jika saya hendak buat majlis april depan masih sempat kah saya wat tempahan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. dkat dwn mps seremban tu boleh dalam satu2 mase 800org kalo xsilap...nak tau detail kol en hj samad yang uruskan sewa dewan mps tu 06 7623381.xpasti ttg kekosongan.. bley try mohon buat majlis kat tempat lain kalo penuh..contohnya kat kompleks belia n sukan paroi ke.. cdgn saje laa

      Delete
  5. salam. sy ingin tahu siapakah caterer2nya?{boleh buat pilihan x?)boleh menempatkan brapa rmai org? adakah kerusi meja termasuk skali? andai ada rezki, sy ingin mengadakan majlis perkhwinan pd bulan november 2012, bilakah spatutnya sy buat tempahan? terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. dkat dwn mps seremban tu boleh dalam satu2 mase 800org kalo xsilap...nak tau detail kol en hj samad yang uruskan sewa dewan mps tu 06 7623381.tempahan bole dibuat setahun awal..

      Delete
    2. kalo kat dewan mps kte perlu sewa alatan mcm meja n kerusi.. alas n deco n caterer kte yang perlu carik sendiri..

      Delete
  6. dkat dwn mps seremban tu boleh dalam satu2 mase 800org kalo xsilap...nak tau detail kol en hj samad yang uruskan sewa dewan mps tu 06 7623381.. tempahan bole dibuat setahun awal..

    ReplyDelete
  7. Salam.

    Macam mana nak reserve dewan di Allson klana?
    Ada lagi dewan lain tak di Seremban untuk wedding hujung bulsn 5? Sebab dewan MPS n Pusat Islam da penuh.

    Terima kasih.

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam..adik try gi allson kelana ...nnt die explain..maybe ade gak yg buat kat dewan IPRM.. dewan gedong lalang.. ruang parking kat kompleks belia n sukan pon ok

      Delete
    2. sis tau x no phone kalau kite nk book dewan gedung lalang..tq

      Delete
  8. Asslamualaikum.nak tny kalau rate dkt kompleks belia paroi brp ye...kalau bole no kontek person ny ada x...

    ReplyDelete
    Replies
    1. rasenyer setahun lepas akk tye die charge rm800 tp kne amik katering zami dlm rm 13 keatas satu kepala

      Delete
  9. sy nak buat dekat tapak pusat dkwah paroi blh ke ek?nk brurusan dgn sape ye..xnk dwn juz sewa tapak shj...

    ReplyDelete
  10. salam.

    nice share..sy nak tanye psl pusat dakwah paroi tu kan, sehari rm800 then meja+kerusi dorg provide ke x ye?

    terima kasih.
    :-)

    ReplyDelete
  11. salam...sy pn nk tanya soalan sme ng rrz..krusi n meja disediakan x??
    TQ..

    ReplyDelete
  12. salam...nak tnya,ada x contact no zami catering tu?? name katerer tu zami ke atau zemi??
    tme ksh byk..

    ReplyDelete
  13. sye nk tau mmcm mne nk contact untuk book kt dewan gedung lalang 50..leh emailkan kt sye x missdee_xx@yahoo.com
    terima kasih

    ReplyDelete
  14. Nk tau la dewan2 yg disebutkan ni ad aircone x?

    ReplyDelete
  15. nk tanya kalau nk pki pusat dakwah 2 nk call spe

    ReplyDelete
  16. zemi catering : 0126391164 (Puan Majidah)

    ReplyDelete
  17. blog zemi catering siap menu list...boleh refer ikut link bawah ni

    http://zemiscatering.blogspot.com/

    ReplyDelete
  18. msh ada ksongan dewan 8/3/14 nk col sape

    ReplyDelete
  19. ini dewan di mane yg masih kosong?

    ReplyDelete