kLiK TaU!!!

Wednesday, October 26, 2011

tamat zaman bujang

pada umor 25 tahun aku merancang untuk menamatkan zaman bujang..alhamdulillah segala niat baik kami terlaksana jugak..mungkin aku buat keputusan yang agak merisaukan org lain..walau dalam hati aku kate ini memang yang terbaik.aku tahu masih belajar (lg 2sem nak abis)..tahun ke 4 aku..apepon aku akan buat yang terbaik untuk hidup aku.ape pon aku syukur cinta  diteruskan dgn ikatan yang sah.. love U b




Monday, May 2, 2011

little hana

pagi2 subuh tdi da gerak dari putrajaya ke seremban bersama mummy hana n hana serta auntie die yg tomei(noon laa) hehe.. hana mmg active sgt n bijak..bende yg die paling suke adalah handphone.. die bukan suke sgt main mainan die tu.die mmg pandai kalo aku simpan dalam beg pon die pandai bukak n carik handphne..mmg pandai..sekarang ni die suke ikut hujung2 perkataan .. macm kalo noon says don`t kat die, die pon ikut siap buat gaya lagi..mmg comey..mmg xduk diam hana ni..pantang biar misti nak naik tangga..auntie risau laa kot2 kalo ape2 ke.. huhu
bayangkan pagi tdi sebab mummy die keje kat klinik kesihatan serembn, sbb da lambt mummy die xsempat anta aku n hana ke umah tok ma hana.. sbb jem kot jalan..beselaa pg2..kalo ikutkan besenye daddy hana akan hantar hana kat umah baby sitter tp sbb  mummy n daddy die ade keje wekwnd ni..tu yg kne hantar ke umah tokma.. maklum laa umah tokma ni ramai auntie2 yg sedie nak jage hana... pagi tdi pas smpai kk serembn aku kne drive dgn xbwk car seat nye.. mmg mencabar.. tambah dgn susu botol yg da siap utk bekalan tertinggal kat umah putrajayanye..mmg merengek haus laa hana tu..naseb hana ni budak yg sabr n paham wlpn rengek ckit.. auntie drve 20minit gak laa nk sampai umah..naseb selamat.. kalo die mengamuk xtau laa nak wat pe..mmg aku kne benti tepi jalan laa..naseb hana chan baek .. muaahh auntie syg hana comel... ari ni hana genap 1tahun 4bulan..and she develop very well n hope she become a doctor like mummy die.. or jd ape2 yg baik..muah..cyyyg hana sgt

* hari ni hana da pandai pangey auntie noon tau..die sebut noon sambil goyangkan kaki noon..hehehe hepi2




Friday, April 29, 2011

Tuesday, April 19, 2011

kau dan aku

kau tinggi....
aku rendah...

aku muda..
engkau tua..

aku sihat...
engkau sakit

kau kaya...
aku tidak..

kau punya harta bergunung..
aku punya tiada apa....

kau berkulit cerah..
aku sebaliknya...

kau punya pangkat dan darjat..
aku punya nama xkemana..

tapii... ituu bukan ukurannya dimata tuhan kita suma..
amalan dan ibadat yang jadi nilaiannya..

grown up

kadang-kadang dalam hidup ini kita cuma diberi 2 pilihan .. mahu atau tidak mahu, ya atau tak , itu atau ini, dosa atau phala , syurga atau neraka..... memang setiap insan mempunyai cara pemikiran masing-masing.. bagi aku mudah ape yang baik  kita terima.. kadang kala pekara yang baik disering terhalang dengan sekiling  yang tidak mahu benda baik itu berlaku.. masing2 tentunya ada pendapat masing2.. sebagai manusia ini la pekara yang menjadi cabaran.. nak atau tidak kita seharus perlu atasi dengan hati n minda yang terbuka. sememangnya byk cabaran yg menanti..mane la kita tahu kita boleh hadapi cabaran itu sekiranya kita tidak didedahkan dgn cabaran tersebutkan?? ape yang penting ingat hidup ini ada tujuannya..
teringat kata prof dr mohaya.. kita misti positif supaya hidup kita jadi positif.. kdg2 aku xtau knape aku susah nak memaafkan..pada hal sebelum ini aku telah berjanji memaafkan pekara tuu.. smoga aku menjadi tabah n kuat.. amin..

Tuesday, April 12, 2011

hairstyle

salam..hai2 sume...
mcm2 nun settle kan hal umah n adik2 arini.. harini terase mase cpt sgt berlalu..
21 april nun ade exam diet terapi...n nun baru nak stat study ni..hope kowang doakan nun ehh...
tdi noon gi laa kat auntie ni nak gunting rambut..nun nak die nipiskan tp die potong pendek rambut nun..huhuhu xpe laa reda..rambut yng panjg lbey dr bahu ni da kne potong.. style rambut noon lbey kuang cmni...xpe laa ringan sikit kpala ni..auntie tu kate rambut noon manyak lebat woo...huhuhu smoga dapat study lebey baik..amin.. tata

Thursday, March 10, 2011

my favourite blog

aku mmg dilanda kesunyian.. yelaa semenjak sem 2 tahun 3 ni aku dapat pengecualian xyah g Latihan Industri or praktikal.. mmg borink.. pastu lak tambah dgn kelas seminar da abis...yang ade pon cme kelas  diet terapi selase pagi.. tu pon adu da terponteng skali mggu ni gara2 lambat bgn pagi..huhuhu..


hehe saje letak gambar kat ats ni..memandangkan aku dalam tempoh kurangkan portion makanan..hehehe

any way mmg merapu..hahaha
seyes aku mmg malas nak update blog coz aku ske jd pembace blog2 org lain.. ape pon aku ade top3 blog yang aku ske bace..mmg banyak blog yang aku ske.. tp aku listkan 3 je..

1.  hanis zalika yang cantik = hanis zalika
2.maria elena yang selamber high confident = maria elena
3. fatin liyana yang comel= fatin liyana

p/s: saje je nak share ngn kowang2 sume :) hav a nice day

Tuesday, March 1, 2011

Hati

sering kite tertanye apakah maksud kejujuran dan keikhlasan yang sebenar...??? sampaikan tertanye2 dalam diri bagaimana kite dapat mengukur kejujuran dan keikhlasan.. sampai satu masa kite jd insan yang sukar untuk percaya dan mempercayai seseorg.. bolehkah dinilai dari mimik muka dan percakapan dan perbuatan?? sukar sangatkan?? boleh tak kalo aku cakap kat dunia ini sudah banyak yang berpura2 dan penipuan??
apaepun kite sume manusia yang xlari dari kesilapan dan lupa..kdg2 asyik dgn dunia lupa bahawa kita hidup didunia ini sume keranaNya

Saturday, February 26, 2011

order cupcake

available untuk seremban,bangi,putrajaya..
coklat yang dipakai adalah coklat serbuk berkualiti tinggi dan yang penting sedap tau.. juga menggunakan coklat bar yang sedap seperti cadbury utk coklat ganache.
kualiti produk ,rasa dan besih dijamin
juz kol noon 0196694380

i) butter creambutter cream cupcake rm RM16/6pcs, RM32/12pcs, RM42/16 pcs,





ii) chocolata ganache
cupcake coklat ganache RM 18/6 pcs, RM 35/12pcs, RM48/16 pcs




iii) fondant
cupcake fondant (untuk bertunang/kahwin/ape2 event special)   (RM60/16pcs)

Friday, February 18, 2011

responsible

aku tahu ape yang berlaku ini sume ujian dari Allah..setelah hampir 9 bulan kehilangan papa tersayang mmg terase pemergiannye..al fatihah buat arwah..smoga papa ditempatkan dikalangan org2 yang beriman..amin.. noon rindu papa...noon nak cium tangan papa..tp...papa dah xde.. ;(

mama skg gantikan tempat papa..mcm2 nak uruskan.. noon n adik2 jd macam mama uruskan rumah.. kalo sebolehnye sebelom noon g kelas kat UKM tu misti noon try masakan utk adik2 noon, kalo sempat noon kemas umah,basuh pinggan mangkuk n baju..mmg complete mcm jd surirumah yang berjayala..hehheehehe
 semalam mira demam da 3 ari..muntah 6 kali... disebabkan risau sgt noon n farah bwk die ke spital seremban.. sampai sane agak lame menunggu cz ramai sgt org.. pkul 11mlm gerak 3pagi baru 3pagi settle sume..tu pon sebb mira kne amik darah n masuk air..syukur la sem ni xbanyak kelas..cume senin n slase.. dapat la noon tolon mama kat umah..
noon arap noon lebey tabah n kuat hadapi sume dan sebarang pekara yang mendatang, sesungguhnya sume ini kerana mu Ya Allah..

ni adik noon, mira syukur die da ok da.. mira n hana chan..muah3xx

Saturday, January 1, 2011

award for blogger

hehe.. seyes xpenah dapat award..maklum laa aku ni budak bru je belajar.. macm baby yang baru nak bertatih.. any way thanks to cik ila bagi noon amik award tuu.. so nak post kat blog ni.. sape nak leh laa amik.. terutamanya dik tersayang syu amik la award ni..hehehe..