kLiK TaU!!!

Sunday, December 9, 2012

perbezaan antara Iphone 5,samsung galaxy note 2,samsung galaxy s3

my personal opinion..samsung note2 quite bigger compare others..kalo nak gne as phne n internet I suke s3..lalala..actually mr amy cam interested kat Iphone5..hehe..wait n c jela mr amy..apepun I okay je ngn hp samsung wonder <3 br="br">

Wednesday, December 5, 2012

Pregnant Ketika Belajar

salam sume...
aissyhh... mmg da lame aku xupdate blog.. seyes lepas kawin, sampai la baby kuar baru sekarang aku tergerak nak menaip blog..mesti tertanye2 mane aku menyepi.. actually mase aku terisi ngn study+final year projek+pregnant..

Ikutkan before kawen aku ingat nak dapat baby lambat skit..tp after 2months past kawen trus ade baby,,hehe..seyes..mmg happy sgt walau pon mase tu tertanye2 kat dalam diri..sempat ke nnt nak siapkan tesis?sempat ke nak pegi exam n viva? mcane nak pi klas ngn peyut besar? huhu..mmg bercampur baur..

Tapi syukur alhamdulillah aku lalui dgn reda n alhamdulillah mmg dipermudahkan..sepanjang aku mengandung aku xpenah skali pon mual or muntah..sume mcm bese jer.. tup2 tgk perut je yg bertambah besar(hehe badan pon tambah gak).. tp aku mmg nekad nak abiskan study..xmo tangguh2 apa..

Alhamdulillah time pregnant dulu kawan2 kat kolej la yg banyak membantu n sgt supportive dr segi moral n tenaga n etc.maklum la jumpe my mr husband pon weekend je.sbb mase tu mr husband da kje kat singapore...jasa mu mmg xlpe especially nana,aimi, izzah n ana...cyg kowang sgt2.

Mmg nasib kteorg dapat penyelia sama2..ape lagi mmg dapat la dpt lab n tajuk yg lebey kurang.. sume berkaitan ekstrak enzim protease..cme aku pakai bonglai putih..ana lempoyang,aimi gne temulawak n nana pakai alpinia galangal or lengkuas.

Bile terpk balik huh mmg lege n bersyukur..xtau mane dapt kekuatan..
ingat lagi mggu tu aku da anta tesis kat doktor..time aku kat wad nak bersalin barula doktor kasi balik corrected tesis aku..alhamdulillah sakit bersalin pon kjap..(2jam setengah je) mlm pas bersalin tu plak aku da xtdo mcm org sehat dok atas kusi semalaman ngadap laptop siapkan tesis..syukur aku da dapat laluinye sume.. pastu mase pantang 20 hari aku kne gi exam pulak..my baby mak mentua yg jge..aku da siapkan EBM kat baby..pastu 21 hari plak aku gi viva..berbaloi2 usha n skg ni syukur aku da grade sebagai penerima sarjana muda sains makanan dan pemakanan setelah 4tahun berjuang di UKM oktober lepas.ni ade bawah ni ade gambar baby tau..hehe tgkla


ni mase mia dalam perut mummy 5bulan

ni gambar mase mia baru lahir


ni gambar skg..mummy da grade da pon n mia pon da 5bulan


mia yg comel..muahh mummy syg sgt kat die



Wednesday, October 26, 2011

tamat zaman bujang

pada umor 25 tahun aku merancang untuk menamatkan zaman bujang..alhamdulillah segala niat baik kami terlaksana jugak..mungkin aku buat keputusan yang agak merisaukan org lain..walau dalam hati aku kate ini memang yang terbaik.aku tahu masih belajar (lg 2sem nak abis)..tahun ke 4 aku..apepon aku akan buat yang terbaik untuk hidup aku.ape pon aku syukur cinta  diteruskan dgn ikatan yang sah.. love U b




Monday, May 2, 2011

little hana

pagi2 subuh tdi da gerak dari putrajaya ke seremban bersama mummy hana n hana serta auntie die yg tomei(noon laa) hehe.. hana mmg active sgt n bijak..bende yg die paling suke adalah handphone.. die bukan suke sgt main mainan die tu.die mmg pandai kalo aku simpan dalam beg pon die pandai bukak n carik handphne..mmg pandai..sekarang ni die suke ikut hujung2 perkataan .. macm kalo noon says don`t kat die, die pon ikut siap buat gaya lagi..mmg comey..mmg xduk diam hana ni..pantang biar misti nak naik tangga..auntie risau laa kot2 kalo ape2 ke.. huhu
bayangkan pagi tdi sebab mummy die keje kat klinik kesihatan serembn, sbb da lambt mummy die xsempat anta aku n hana ke umah tok ma hana.. sbb jem kot jalan..beselaa pg2..kalo ikutkan besenye daddy hana akan hantar hana kat umah baby sitter tp sbb  mummy n daddy die ade keje wekwnd ni..tu yg kne hantar ke umah tokma.. maklum laa umah tokma ni ramai auntie2 yg sedie nak jage hana... pagi tdi pas smpai kk serembn aku kne drive dgn xbwk car seat nye.. mmg mencabar.. tambah dgn susu botol yg da siap utk bekalan tertinggal kat umah putrajayanye..mmg merengek haus laa hana tu..naseb hana ni budak yg sabr n paham wlpn rengek ckit.. auntie drve 20minit gak laa nk sampai umah..naseb selamat.. kalo die mengamuk xtau laa nak wat pe..mmg aku kne benti tepi jalan laa..naseb hana chan baek .. muaahh auntie syg hana comel... ari ni hana genap 1tahun 4bulan..and she develop very well n hope she become a doctor like mummy die.. or jd ape2 yg baik..muah..cyyyg hana sgt

* hari ni hana da pandai pangey auntie noon tau..die sebut noon sambil goyangkan kaki noon..hehehe hepi2




Friday, April 29, 2011

Tuesday, April 19, 2011

kau dan aku

kau tinggi....
aku rendah...

aku muda..
engkau tua..

aku sihat...
engkau sakit

kau kaya...
aku tidak..

kau punya harta bergunung..
aku punya tiada apa....

kau berkulit cerah..
aku sebaliknya...

kau punya pangkat dan darjat..
aku punya nama xkemana..

tapii... ituu bukan ukurannya dimata tuhan kita suma..
amalan dan ibadat yang jadi nilaiannya..

grown up

kadang-kadang dalam hidup ini kita cuma diberi 2 pilihan .. mahu atau tidak mahu, ya atau tak , itu atau ini, dosa atau phala , syurga atau neraka..... memang setiap insan mempunyai cara pemikiran masing-masing.. bagi aku mudah ape yang baik  kita terima.. kadang kala pekara yang baik disering terhalang dengan sekiling  yang tidak mahu benda baik itu berlaku.. masing2 tentunya ada pendapat masing2.. sebagai manusia ini la pekara yang menjadi cabaran.. nak atau tidak kita seharus perlu atasi dengan hati n minda yang terbuka. sememangnya byk cabaran yg menanti..mane la kita tahu kita boleh hadapi cabaran itu sekiranya kita tidak didedahkan dgn cabaran tersebutkan?? ape yang penting ingat hidup ini ada tujuannya..
teringat kata prof dr mohaya.. kita misti positif supaya hidup kita jadi positif.. kdg2 aku xtau knape aku susah nak memaafkan..pada hal sebelum ini aku telah berjanji memaafkan pekara tuu.. smoga aku menjadi tabah n kuat.. amin..